top of page

Wille & The Bandits / UK - 28. 4. 2022

Zasekávák | 28. 4. 2021. 20:00



Koncert přesunut z původního termínu na 28. 4. 2022, zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti.


Kritici i rockové legendy na tuhle kapelu pějí ódy jako na jednu z nejvíce dynamických skupin současnosti - Wille and the Bandits jsou přirovnáváni k Led Zeppelin ve svém přístupu k rockovým riffum i akustickým pasážím. Smyčce, hudební pomlky a steel kytary připomínají směs emotivních Pink Floyd a John Butler Trio, která posluchače rozseká na kusy…


Od prostých začátků v Cornwallu, kde kapela plánovala zůstat navždy, obklopena inspirativními kopci a mořem, nakonec vyrazili do světa. Velkoměsto je zpočátku nelákalo. Oni ale zlákali velkoměsto a jeho hudební průmysl. Vystupovali již po Evropě, v USA a Austrálii.


Jejich přístup k blues a rocku je svěží a neotřelý. Naživo jsou Wille and the Bandits naprosto úžasní a brzy se o nich začalo mluvit jako o koncertním zázraku.

Kapela se dostala mezi deset kapel na Glastonbury 2014, které je nutno vidět dle BBC Radio 1, a byli také pozváni do německé TV show Rockpalast; hudební instituce globálního importu.



O kapele se v superlativech vyjádřili takové hudební legendy jako Ian Paice, Joe Bonamassa a Francis Rossi.


Při vystoupení skupina hraje na celou řadu hudebních nástrojů, střídá kytary, basy i perkuse. Wille and the Bandits dávají divákům a posluchačům komplexní zážitek, na který se nezapomíná…

Wille Edwards: zpěv, kytara

Harry Mackaill: basová kytara, zpěv

Finn Mcauley: bicí, perkuse



bottom of page